sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Istunta-analyysi



Päätin ensimmäistä kertaa osallistua viikon blogihaasteeseen, tähän astiset haasteet eivät ole olleet aivan mieleeni, mutta tähä osallistun innolla. Tässä linkki
 Aloittakamme siitä mikä istuntani oli kun saavuin Huminalehtoon (älääkä nyt välittäkö muhkeasta toppatakistani). Ratsastin aina turhan lyhyillä jalustimilla, mikä ansiosta jalkani ajautui aina liian eteen. Tässä kuvassa ne kuitenkin ovat suurin piirtein kohdillaan jalustimesta huolimatta. Kädestäni puuttui kunnon kyynärkulma ja ranteeni olivat ns. pianon soittajajan kädet tai moporantet eli nyrkki vaakatasossa.




Jalat:

Yksi suurimmista ongelmistani on jalat. Nyt olen saanut ne enimmäkseen pysymään takana, mutta nilkkani ovat jatkuvasti ulkokierrossa. Ulkokierto vaikeuttaa pohkeideni käyttöä, sillä en kykene laittamaan koko pohjettani hevoseen kiinni, eikä hevosta ole tarkoitus potkia kantapäillä. Pitää olla vain tarkkana jalkojen kanssa, ettei niitä suoristaessa kantapää painu varpaita alemmaksi. Tämä tarkoittaa hevosille seis.
Ulkokierto johtaa juurensa jo lapsuuteeni, olen kävellyt aina nilkat kierossa. Aikaisemmalla tallilla nilkkojani yritettiin korjata sitomalla jalustimet paalinaruilla satulavyöhön kiinni, mutta se vain pahensi tilannetta entisestään. Nyt tärkeintä on ensiksi vahvistaa nilkojeni lihaksia jumppakuminauhan kanssa kotona sekä päivittäisillä kyykyillä.
Katsotaan mitä jaloista tulee vuodessa. Ne ovat jo parantuneet nuiden kuvien ottamisen jälkeen, tässä talven varrella olen keskittynyt enimmäkseen niihin ratsastuskielien ollessa huonot.

Tähän yhteyteen voisin liittää myös yhden vinkin ratsastajille, joiden jalat liikkuvat liian eteen (tai miksei kaikille) ratsastaessa:
1. Nouse seisomaan jalustimillesi
2. Käännä jalkaterät sisäänpäin
3. Istu satulan takakaarelle
4. Ota käsillä kiinni satulannupista (tai etukaaresta)
 ja vedä itsesi käsien avulla keskelle satulaa istumaan.

Tällä ohjeella saat reisien isot lihakset käännettyä allesi, jolloin ne eivät ole työntämässä jalkojasi eteenpäin.




Laukka:

Jälleen yksi perimä edelliseltä talliltani. Etukeno laukassa. Onneksi se on enää vain etukeno ja sen voimakkuus riippuu hevosesta. Aikaisemmin käytännössä pumppasin ylävartalollani laukkaa. Nyt olen onnistunut siirtämään liikkeen täysin lantiooni, mutta könötys on silti jäänyt. Laukassa minulla on myös tapana kaatua kaarteen suutaan, jolloin vien usein hevosen mukanani. 
Ainut mikä näihin auttaa on kehittää keskivartalon lihaksia ja saada alle useampia kilometrejä laukassa. 




Helmiä:

Hyvää istuntaa etsimässä 2013
Ravia 2014
Pyöreätä laukkaa 2014

Hangessa 2015
Yllä siis hieman kärjistetysti esitettynä kaksi istuntani heikointa kulmakiveä. Alinta kuvaa katsoessa jokainen voi sanoa istuntani kehittyneen, tosin nilkka edelleen kierossa.

11 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuulonen toi eteen liikkuvien jalkojen ehkäisyyn, pitää ehdottomasti kokeilla heti, kun ponilla on satula! :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva blogi ja hienoja kuvia. Liityinkin sulle lukijaksi.
    Mullakin on blogi, jossa kerron Krisustakin, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus :)
    Löysin tänne blogiin blogitallin kautta, ja uskoisin että jään seuraamaankin. Lännenratsastus on jotenkin kiinnostavaa, ja olisi sitäkin hauska päästä kokeilemaan, harmi vaan ettei Suomessa sellasia talleja paljoakaan ole..
    Huomasin et ilmeisesti kuuntelet Nightwishiä, aattelin sitäkin kysäistä et ootko menossa kesällä niitten keikalle 31. heinäkuuta Tampereelle tai 9. Kesäkuuta Turkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kulla. Länkkätalleista löytyy lista osoitteesta lännenratsastus.fi
      Ja hyvin bongattu! (: Tampereella ois lippu ostettu jo ensimmäisillä minuuteilla, kun tulivat myyntiin. :D oletko itse tulossa?

      Poista
    2. Juu, kummallekkin keikalle oon menossa :) Tampereelle saatiin paikat permannolta, saa nähä mitä siitä tulee ku oon sellanen tappi, en varmaan nää yhtään mitään :'D

      Poista
    3. Permannolle itekki olen menossa, siellä kuitenki ne parhaimmat bileet aina ovat. Täytyy kai mennä jonottaa edellisenä päivänä tai jotain, että pääsis eteen jotta näkisi. :D

      Poista
    4. Haha, niimpä :D luulen kyllä et me ei eteen mennä, koska meillä on mukana kans 11v serkku. Ja on sen verran huonoja kokemuksia edessä olemisesta kun ihmiset rynnii päälle ja painautuu sitä kaidetta vasten..
      Ootan kyllä innolla sitä keikkaa kun on paljon lupailtu että siitä tulee samanlainen kuin siitä Joensuun keikastakin, mikä sitten taas kehuttiin ihan taivaisiin :D ja nyt kun olin tiistaina sielä laivalla niitten keikalla, sekin oli kyllä niin hieno kokemus :)

      Poista
  4. Löysin blogisi toisen blogin kautta ja olen nyt ihan täpinöissäni lukemassa tätä! Olen ihan hullaantunut lännenratsastukseen jo toista vuotta, mutta ensimmäisen kerran livenä pääsen edes näkemään, sekä jopa kokeilemaan keskiviikkona tätä ihmeellistä ratsastuksen osa-aluetta :D Liityin siis saman tien blogisi lukijaksi!

    Jos minun enkku tyylinen ratsastusblogini, koirakuvat, sekä luontokuvaukset yhtään kiinnostaa niin tervetuloa moikkaamaan! http://erakkotonttu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla. Käväsen kurkkaamassa blogiasi. (:

      Poista